Никола Груевски: СДСМ и ДСИ обезличават македонския народ, предефинират страната

21:08, 22 фев 17 / Свят 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

СДСМ и ДСИ искат да обезличат македонския народ. Това информира БГНЕС. Това, което се случва сега показва, че СДСМ твърдо възнамерява да преформира Македония. Но трябва да подчертая, че ВМРО-ДПМНЕ и коалицията "За по-добра Македония" във всеки един момент ще бранят държавата и националните интереси“, заяви пред журналисти председателят на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Той направи това изявление по повод предстоящата договореност между двете партии за сформиране на ново правителство, с която СДСМ приема албанската платформа и се съгласява албанският език да стане официален наравно с македонския.

По думите това означава обезличаване и на другите етнически общности в страната - турците, сърбите, власите, ромите.

„Посочваме на всеки, който иска да излага на риск държавните и националните интереси, че в тази държава има и други, които мислят за тези интереси и които са готови да се борят за тези държавни и национални интереси. Няма да позволим това обезличаване. Това, което виждаме е, че СДСМ се опитва да даде колкото се може повече на албанските парти. Възниква въпросът докога така. Докога с това даване, дали до момента, когато няма да остане нищо в държавата за даване и тя ще загуби всичко, което е придобито с много труд, с много кръв и много усилия“, отбеляза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ

„Ще останем твърдо в защитата на държавните и националните интереси под всякаква форма и във всяка ситуация“, увери още Груевски.

Той също добави, че партията му ще следи внимателно ситуацията и ще общуват с всички фактори, с които е необходимо. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама