Задържаният за убийството на Георги в Борисовата градина в София е студентът по право Йоан Матев

08:29, 23 фев 17 25 519 Шрифт:
Автор:

Задържан е Йоан Матев - студент по право в Благоевградския университет, за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина в София през лятото на 2015 г. На брифинг от прокуратурата съобщиха, че Йоан е обвинен за убийство едва сега, тъй като тогава е бил непълнолетен - на 17 г.

Днес Матев е на 19. 

Между 2 и 8 години очакват Йоан, ако бъде признат за виновен. Младежът е задържан за 72 часа, а държавното обвинение ще иска постоянния му арест. 

Претърсен е домът на Йоан, а снощи е бил разпитан и свидетел, който разкрил къде е ножът, с който е убит Георги Игнатов. Над 400 души са проверени, изготвени са били редица психопрофили. Прегледани са и много видеозаписи от охранителни камери, направени са редица проверки със съдействието на образователното министерство.

Над 1400 души са били проверени по случая, заяви директорът на СДВР Младен Маринов. След ръстовата експертиза по един от записите от камерите, е бил стеснен значително кръгът на издирваните лица. Шефът на столичната полиция Младен Маринов не потвърди, нито отрече информацията дали бащата на Йоан Матев е полицай. Разпитан, но освободен е и братът на задържания 19-годишен студент. 

Снимка: кадър от камерите в Борисовата градина

Още преди половин година Йоан Матев е влязъл в полезрението на полицията. Всички способи са разследване на убийството са били приложени, съобщиха още на пресконференция на прокуратурата. Студентът по право опитвал неколкократно да промени своя външен вид. За целта напълнял умишлено, пуснал брада и дълга коса, не посещавал редовно учебни занимания, а след това и лекции. Основната версия за убийството, според разследващите, е грабеж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама