Посланик Ема Хопкинс: Ние ще се борим за равноправно партньорство с ЕС

09:16, 23 фев 17 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В камарата на представителите ще започне дебат за даване на мандат на правителството за решаване за излизане на страната от ЕС. След което ще има 2-годишен период, в който да се подготвят нещата. Ние ще се борим за равноправно партньорство с ЕС.

Това каза в интервю за БНТ посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс.

Медиите злоупотребяват с понятията твърд и мек Брекзит, увери посланикът. Ние сме първата европейска страна, която прекъсна отношенията с ЕС, но искаме да продължим едни безпрецедентни връзки с ЕС, подчерта тя.

Мисля, че гласуването на референдума миналата година беше гласуване за промяна. Ставаше дума за това кралското управление да вземе нещата за националното управление в свои ръце. На нас се предоставиха възможности за намиране на нови решения – в търговските отношения и др. Полагат се основите на едно много силно равностойно партньорство. Референдумът не беше да се отхвърлят европейските ценности, увери посланикът.

Хопкинс подчерта, че „референдумът не беше глас на хора, които не знаят за какво гласуват“. Това, което ние искаме – по-голям контрол върху данъците, върху търговските отношения. Посланикът обаче обясни, че няма да има промени на условията за българските студенти на Острова.

Тя посочи, че в последните 10 години все повече мигранти влизат в страната. Сега крайната цел е ние да конструираме процесите. Трябва да предложим система, която да предложи повече възможности, без това да пречи на процесите в Обединеното кралство, заяви още британският посланик в София.

По въпроса за мигрантския натиск Хопкинс обясни, че „тази седмица ще дойдат представители на Румъния, Сърбия, България, за да видим как ще продължим да обменяме разузнавателна информация. Ще обсъдим и как работници да бъдат защитени и да бъде предотвратен този незаконен трафик на хора. Ние особено държим на начина, по който да си сътрудничим с Австрия Германия. България е транзитна държава, така че по този проблем трябва да се намери повече от един подход. Тя обясни, че има хора, които търсят по-добър живот. В интерес на Европа е да търси възможности за подобряване живота на всички.

Източноевропейските държави и Великобритания винаги са се стремели към едно равноправно сътрудничество, бихме искали това да продължи, заяви посланик Хопкинс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама