Разясняват схемите по директните плащания на земеделците в Разградско

09:56, 23 фев 17 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Информационни срещи за разясняване на схемите по директните плащания по кампания 2017 се провеждат в общините в област Разград. Те  целят да запознаят земеделските производители с новостите при кандидатстване с условията на които да отговарят, за да получат финансово подпомагане. В семинарите участват експерти от  службите по земеделие към Министерство на земеделието и храните.

Първата среща в региона е била вчера в община Цар Калоян. Днес с новостите около кампанията ще се запознаят земеделците от общините Разград, Лозница и Самуил. Срещите в трите общини ще се проведат в общинските служби по земеделие. За утре са насрочени срещите в общините Завет, Исперих и Кубрат.

Заявленията за подпомагане през 2017 г.  ще се приемат от 1 март до 15 май, припомнят от министерството на земеделието и храните. Общо 20 са схемите за директни плащания, по които може да се кандидатства през тази кампания. Финансовият ресурс, който ще бъде разпределен по тях, е приблизително 1,5 млрд. лв.

Графикът с местата и часът на провеждане на срещите е публикуван на интернет страницата на МЗХ в рубриката „Актуално“.
Стопаните, които нямат възможност да присъстват на събитието, могат да се консултират и да получат информация на място в структурите на Министерството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама