Спират безплатното саниране в Благоевградско

13:44, 23 фев 17 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МРРБ преустановява Националната програма за енергийна ефективност на жилищни сгради, информираха от кабинета на кмета Атанас Камбитов.

От кметската администрация в Благоевград съобщават, че сключването на нови договори за целево финансиране с "Българска банка за развитие", ще бъде възстановено, след като се сключат всички анекси към текущите договори за целево финансиране и при наличие на свободен финансов ресурс по Програмата.

Община Благоевград се утвърди като лидер по отношение на брой сключени договори са обновяване на многофамилни жилищни сгради.

Към този момент в Благоевград по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са обхванати 600 хиляди квадратни метра застроена площ.

От безплатното саниране на местно ниво се възползваха над 25 хиляди души.

Чрез съобщение, публикувано в електронния сайт на ресорното министерство, се уведомяват всички заинтересовани страни, че за цялостното енергийно обновяване на 2022 жилищни сгради, които имат сключен договор за целево финансиране с „Българска банка за развитие“АД, е гарантирано държавното финансиране към изпълнителите на отделните дейности.

Програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради стартира по време на правителството на Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама