ОбС Сливен прие Наредба за водене на регистър на общинските детски градини

17:21, 23 фев 17 25 513 Шрифт:
Автор:

Наредба за водене на регистър на общинските детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие /ЦПЛР/ на територията на Община Сливен прие на днешното си заседание Общинският съвет.

Основният мотив за приемане на наредбата е изменението на Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО), се казва в предложението на кмета Стефан Радев.

По силата на новите разпоредби, във всяка община, е необходимо да се създаде и поддържа такъв Регистър на базата на заповедта за тяхното откриване, преобразуване, промяна и закриване.

Остоятелствата, които подлежат на вписване в регистъра, редът за вписване, както и реда за воденето му, трябва да бъдат определени с нарочна Наредба. С приемането й се цели класифициране на информацията за детските градини и ЦПЛР в общината, осигуряване на достъпност и публичност на тази информация, като приемането й е ясен показател за това, че община Сливен спазва и налага стриктно създадените и утвърдени нормативни документи на Република България в областта на образованието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама