Илко заминава за лечение в Германия

20:07, 23 фев 17 25 641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Клиниката Годесхьое в Бон, Германия определи дата, на която 26-годишният Илко Панайотов от Добрич ще постъпи за лечение. Това ще стане на 28 февруари, съобщи майка му Таня Желева.

Получило се е забавяне, защото се наложило всички документи на Илко да се изпратят отново в Здравната каса на Германия. Там те са разгледани и са получили одобрение.

Майката на 26-годишния мъж отново благодари на всички, които не спират да са до тях и да ги подкрепят.

През август 2014 година Илко Панайотов претърпява катастрофа и оттогава е в будна кома. За 2 години е преминал през множество лечения и рехабилитации в България, но състоянието му остава почти непроменено –  все още не е контактен и приема храна и течности чрез сонда. През цялото време родителите му търсят клиники и специалисти у нас, които да се ангажират с лечението му, но получават откази поради висок риск за пациента. По тази причина започват да правят запитвания към клиники в чужбина. Най-накрая получават положителен отговор – от клиниката в Германия.

Семейството организира благотворителна кампания за набиране на средства, тъй като не можеше да ги осигури само. В навечерието на Коледа Националната здравно-осигурителна каса даде одобрение за лечението на младия мъж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама