Отлага се въвеждането на система за безхартиени сесии в Добрич

08:55, 24 фев 17 / Политика 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засега няма да се въвежда система за безхартиено провеждане на заседанията на Общинския съвет в Добрич, съобщи предсeдателят му Иво Пенчев.

„Не можем ад се спрем на нито една оферта. Те или не отговарят на изискванията на комисията, или са прекалено скъпи.

Най-доброто предложение било всеки съветник да плаща такса от около 20 лева за системата, но аз не мога да натоваря общинските съветници с този разход. Още повече, че предложението за увеличение възнагражденията бе оттеглено”, обясни Иво Пенчев.

Той добави, че на този етап местният парламент ще се въздържи от закупуването на новата система.

Възможно е това решение да се преразгледа в началото на второто полугодие, като вариантите са няколко. Единият е да се кандидатства по трансграничната програма INTERREG или друга европейска програма, да се прецени, след като стане ясно дали местният парламент е направил икономии. Друг вариант е да се изчака до следващата година, когато ще трябва да се избере нов доставчик на мобилни услуги и изискванията към системата да се заложат в обществената поръчка.

Около 20 000 лева за година се очаква да спести общинският съвет в Добрич с въвеждането на автоматизирана система за безхартиени заседанияПредвижда се новата система да има не само икономически ефект, но и да щади околната среда

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама