Герджиков: Правителството има желание да направи нещо за подобряване на бизнес климата

10:49, 24 фев 17 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нашето правителство има желание да направи няколко стъпки по посока на подобряване на бизнес климата. Това заяви служебният премиер проф. Огнян Герджиков в приветствието си при откриване на бизнес форума „Пътна карта на бизнеса 2017”, предаде БГНЕС.

На дискусията ще бъде обърнато внимание на фискалната рамка на бюджета на ЕС и на България, на административната реформа, на противодействието на корупцията, на образованието и човешките ресурси, на обществените поръчки и др. Сред участниците са зам.-министри, водещи икономисти и представители на бизнеса, организатори са БСК и сп. Икономист.

На откриването на дискусията изпълнителният председател на БСК Божидар Данев, един от организаторите на събитието подчерта, че проблемите на бизнеса не са нерешими, стига да има политическа воля за това. Има нежелание да се решават те и това би трябвало да е наша тема, каза той.

Просперитетът на една държава се гради от икономиката, започна приветствието си премиерът. Нашето правителство има желание да направи няколко стъпки по посока на подобряване на бизнес климата, продължи Герджиков. В много области все повече се увеличават фискалните проблеми за бизнеса, в бюджета се предвиждат все повече приходи от такси, като по този начин те играят ролята на скрити данъци, заяви премиерът.

Снимка: БГНЕС

Има сериозно разминаване между нуждите на нашия бизнес и това, което предлага образователната ни система, насочи Герджиков поглед към друг сериозен проблем на предприемчивите хора у нас с идеята да чуе позицията на бизнеса и институциите в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама