Уважавана лекарка е завлечената от телефонни измамници с над 40 000 лева

11:16, 24 фев 17 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известна и уважавана лекарка от  Тервел е 76-годишната жена, от която телефонни измамници успяха в началото на седмицата д измъкват над 40 000 лева, научи Topnovini.bg.

Пред репортер на медията потърпевшата сподели, че е станала жертва заради доверието си в държавните институции.

Тя е измамена по познатата схема за залавяне на измамници.

Оказва се, че телефонните терористи са я вкарали в истински филм на ужасите.

Първоначалното обаждане е било със заплахи за живота й. „Заплашваха, че ще ме убият по зверски начин”, сподели жената. Измамниците обяснявали, че са част от голяма опасна групировка, която действа в Североизточна България.

Малко по-късно й се обадил мъж, който се представил като шефа на полицията в Тервел, цитирал имената му. Той й обяснявал, че полицията иска да я закриля, да я защити от измамниците, които са й се обадили по-рано. Внушавал й, че държавата ще я защити.

„Много вярвам на държавата и държавните институции. Заради това се случи всичко”, споделя жената. И допълва, че вече не вярва на никого.

Когато й обяснили, че тя трябва да се включи и да даде пари, за да бъдат заловени престъпниците, първо й казали, че трябва да преведе парите по друга сметка. Жената обаче отказала. Заявила, че ще изтегли парите в брой, след което ще ги занесе в кабинета на директора, с когото тя си мислела, че разговаря. Измамникът от другия край на телефонната линия първоначално не се възпротивил. Малко по-късно обаче той се обадил и обяснил, че трябва тя да се прибере вкъщи и там да чака. По-късно жената получила инструкции да предаде парите.  

Тя е дала на измамниците 40 320 лв. и равностойността на три златни пръстена, 9 златни монети и дамски обеци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама