Кметът на София: Общините са най-стабилните институции в днешния ден

11:21, 24 фев 17 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общините са най- стабилните и работещи институции в днешния ден, защото имат ясно формулирани задачи и тяхното изпълнение се контролира директно от гражданите. Това каза в обръщението си към кметовете на български градове Йорданка Фандъкова.

Според нея смяната на екипи не може да не окаже влияние на работата в общините. "Напредъкът на всеки един проект може да се постигне в обстановка на ясно дефинирана отговорност и мотивираност както на кметовете, така и на държавните институции", допълни още кметът Фандъкова. 

Тя посочи, че благодарение на съвместната работа на кметовете са постигнати помени в нормативната уредба, която изисква всички касаещи за общините закони да бъдат съгласувани с НСОРБ. Фандъкова посочи, че в работата си кметовете са имали подкрепата на предишното правителство и очаква да имат работен диалог и със служебния кабинет. 

"Гражданите очакват от нас да развиваме инфраструктурата, нови улици, удобен градски транспорт, комфортни училища и детски градини. През последната година в София успяхме да започнем строителството на третия лъч на метрото, модернизирахме градския транспорт с нови автобуси, построихме десетки сгради на нови детски градини, паркове и междублокови пространства. С бюджета за тази година развиваме нови инфраструктурни проекти – това са ремонти и изграждане на квартални улици, реконструкция на междублокови пространства и разширение на веломрежата", посочи още Фандъкова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама