Ледената пързалка във Варна кани ученици за безплатни тренировки

11:49, 24 фев 17 / Спорт 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Закритата ледена пързалка в общинския спортно-развлекателен комплекс „Младост“ във Варна ще е домакин на поредната инициатива „Зимно предизвикателство“. Тя ще се проведе на 27 и 28 февруари от 14 часа. Организатори са общинската дирекция „Спорт” със съдействието на ОП „Спорт – Варна” и спортните клубове „Ледени спортове“ и „Одесос“. Инициативата е на Българската асоциация „Спорт за всички“.

В понеделник и вторник на пързалката могат да се гледат изпълнения на състезатели по фигурно пързаляне и демонстративен мач по хокей на лед. Отправена е покана към директорите на училищата да излъчат представителна група до 20 ученици от трети до шести клас, които да се запознаят със зимните спортове. Те ще могат да ползват безплатно съоръжението.

Проявата е без състезателен характер, а целта е да се популяризира здравословният начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Организаторите са предвидили и награди за участващите деца.

„Зимно предизвикателство“ се организира от 1994 година, всеки път през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни. „Предизвикателството“ включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама