Владимир Николов: Феновете с бомби не са добре дошли на мачове на „Левски“

12:35, 24 фев 17 / Спорт 25 371 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Президентът на волейболния клуб "Левски" Владимир Николов сподели, че фенове, хвърлящи бомби не са добре дошли на мачове на „Левски.“ Пиратка, хвърлена от сектора с привърженици на „сините“ падна на метър от сина на Николов Симеон, който беше сред подавачите на топките. Детето се размина само с уплаха, а мачът беше спрян за няколко минути.

„За съжаление, това бе неприятен момент като цяло. Надявахме се да се разминем с подобни инциденти. Симеон се уплаши от случилото се, но за щастие се размина само с това. Добре е и това вече е минало. Няма как да пропусна да кажа, че хората, които намират хвърлянето на бомбички в залата за част от това да си спортен фен, не са добре дошли на нашите срещи“ -

категоричен е Николов.

От друга страна, той беше щастлив от поставения рекорд по посещаемост на волейболен мач от българското първенство за вечното дерби между "Левски" и ЦСКА. "Сините" загубиха с 1:3 (-16, 17, -18, -27) пред над 5000 фенове на двете тима, които не спряха да поддържат своите любимци от трибуните в "Арена Армеец".

"За първи път в България се прави нещо подобно“ - каза Николов. „Изпълнихме си целта - това е национален рекорд по посещаемост на волейболен мач в България - между 5 и 6000 зрители. Благодарен съм на полицията и охранителната фирма за безпроблемното протичане на всичко. За първи път толкова много фенове на "Левски" и ЦСКА влизат в една зала. Аз съм щастлив от това, което направихме и от обстановката на дербито. Единственото, което лекичко помрачава моята радост, е негативният резултат от мача. Мога да кажа, че по-добрият отбор победи. ЦСКА направи по-малко грешки."

Той уточни, че следващото дерби, което ще бъде за Купата на България ще се състои в зала „Универсиада“, но вероятно ще бъде без гостуваща агитка.

„Предстоят срещи със СДВР, за да получим инструкции относно провеждането на срещата. Организацията в зала "Универсиада“ е по-трудна от гледна точка на обезпечаване на сигурността при наличие на две агитки. Очакването ни е от СДВР да поиска мачът да се проведе без привърженици на гостуващия отбор. Такава беше препоръката и за мача на 22 февруари, но ние все пак решихме да го проведем с вземането на всички необходими мерки за безопасност. Освен това в "Арена Армеец" има много по-голямо разстояние и възможности за изграждане на буферни зони“ - допълни още Николов в интервю за ВК „Левски“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама