Целта на ДПС – три депутатски мандата и първа политическа сила в област Шумен

13:02, 24 фев 17 / Политика 25 927 Шрифт:
Автор:

Първа политическа сила в област Шумен и трима народни представители в 44-я парламент, както е било досега. Тази цел си поставя в започналата предизборна кампания ДПС Шумен.

Кандидатската листа представи областният председател Айсел Руфат. Водач на листата е д-р Нигяр Сахлим. Тя е хуманен лекар. Бивш депутат от Разград. С опит като председател на Здравната комисия в парламента.

Втори е досегашният депутат Хамид Хамид. Юрист. Член на парламентарната комисия по правни въпроси. Представител на ДПС в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Кандидат за трети мандат.

На трета позиция е Бюнямин Хасан. Също досегашен депутат. Филолог. Бивш областен управител на Шумен. Специалист по въпроси на образованието.

Четвърти е айтиспециалистът Сали Ибрахим. Областен председател на младежката организация на ДПС в Шуменска област. След него е общинският председател на структурата във Велики Преслав -Мустаджан Шабан Педагог. Бивш зам.кмет.

С опит в социалните дейности е Мелин Осман. В листата е включен и кметът на с. Цани Гинчево, община Никола Козлево – Красимир Георгиев. Експерт по социални проблеми е и Мюзеям Али.

Девети е Бирсен Елманов, мениджър във фирма.

Поредният педагог е Фатма Хюсеин, председател на структурата на Движението в Смядово.

На 11 място е Асен Асенов. Здравен медиатор. И общински съветник.

На 12-та позиция е Зюхре Мердан, педагог. Областен координатор на конкурсите „Букет“, под патронажа на д-р Ахмед Доган, в област Шумен.

„Уверено започваме кампания, която от наша страна ще бъде толерантна. Коректна и позитивна. Ненатрапчива. Целта е да достигне до максимален брой хора, традиционни наши избиратели, но и представители на интелигенцията. Ще се обърнем с лице към нашите основатели, които през годините забравихме“, заяви водачът на листата д-р Нигяр Сахлим.

Тя добави, че ще разчитат и на активността на женските организации и на младежите.

Като акценти в предизборната кампания д-р Сахлим открои търсене на широко съгласие и консолидация по въпроси на област Шумен. А също и подобряване на инвестиционния климат и подкрепа на местния бизнес, на земеделските стопанства. Приоритет ще бъде и гарантиране на спокойствие и сигурност на възрастните хора. И равният достъп на всеки български гражданин , независимо къде живее, до образование и здравеопазване.

Според д-р Сахлим нелогично е, Националната здравно осигурителна каса отделя 22 лева за здравеопазване в община Нови пазар и 200 лева за софиянец. „Дисбалансите ще бъдат посока в нашата работа и по нататък , ако бъдем избрани“, отбеляза още водъчът на шуменската листа. Тя благодари на управителя на Комплексния онкологичен център д-р Сотир Караниколов и доц. Габровски за добрата работа по важни въпроси в областта на онкологичната политика.

Д-р Сахлим разсея съмненията, че ДПС ще бъде предвидим политически играч, който няма да се заиграва с популизъм и нереални обещания.

Вторият в листата Хамид Хамид заяви, че тежестта на ДПС е в запазване на мястото на първа политическа сила с половината мандати от областта. Това е и задачата поставена от ръководството на партията. Той има наблюдения, че в настоящата кампания ще преобладава популизмът. Не изключва в най-скоро време „да ни обещават безплатна вода, безплатен ток“.

Приоритет за Бюнямин Хасан ще бъдат въпросите в образованието и преодоляване на бедността, както е записано в платформата на партията.

Той заяви, че за разлика от други области в Шуменска област има добре развита образователна система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама