Джордж Клуни получи официално своя почетен "Сезар"

01:32, 25 фев 17 / Свят 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският актьор Джордж Клуни получи почетния "Сезар" по време на церемонията по връчването на престижните френски награди за филмово изкуство. Това информира БГНЕС. Той използва благодарствената си реч, за да изтъкне красотата на френското кино, да благодари на съпругата си Амал, но и да отправи отявлена критика към американския президент Доналд Тръмп.

Той подчерта необходимостта да "обичаме омразата към Тръмп, да извличаме смелост от страха му и винаги да поправяме грешките му", както и да не бъркаме "опозицията с нелоялност".

Сред темите, които засегна бе и свободата, за която в момента хората трябва да се борят повече от всякога.

"Не можем да защитим свободата по света, изоставяйки у дома", каза още той.

Почетният "Сезар" се връчва всяка година на хора от кинематографичното изкуство за приноса им в световното кино. По-рано тази година Френската кино академия аргументира избора си, наричайки Клуни "най-харизматичният актьор на своето поколение"

"Най-харизматичният актьор на своето поколение, Джордж Клуни, въплъщава тази бляскава холивудска характеристика на големите звезди на киното. Неговият чар, хумор, личността му и отдадеността са в сърцевината на нашето непрекъснато и вечно възхищение", посочи тогава Академията в изявление. Тя изтъкна още, че наградата му се присъжда "като признание за ослепителния му талант на актьор, режисьор, сценарист и продуцент". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама