Инициативен комитет иска връщане на пешеходната пътека на ТОХ-а

08:00, 25 фев 17 25 656 Шрифт:
Автор:

Инициативен комитет от граждани настоява да бъде върната пешеходната пътека на бул. „Стефан Стамболов“ срещу гимназията по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ (популярна със старото си име ТОХ-а). Това става ясно от жалба, изпратена от тях до Общинския съвет в Бургас. Иска се и да се разреши временното спиране пред жилищните сгради в същия отсек.

Въпросната „зебра“ беше премахната в края на септември миналата година, а между двете пътни ленти, където се пресичаше, бяха изградени бордюри и сложена мантинела.

Още преди това да стане факт граждани протестираха срещу решението на общинската администрация. Бяха събрани общо около 800 подписа от работещи, учащи, живеещи или просто ползващи често този модул на булеварда, но проектът беше продължен и завършен.

Сега от инициативния комитет са използвали сателитни снимки, доказващи, че преминаването от едната страна на булеварда до другата в момента коства 500 метра сборно разстояние, непосилно за много възрастни хора и за хора с увреждания от района. Гражданите са заснели и снимки на ученици, уловени в момент на прескачане на въпросните ограждения, за да прекосят булеварда, и това не е единичен случай.  

Затова от комитета искат „зебрата“ на ТОХ-а да бъде възстановена, защото според тях това е единственият възможен удобен начин на преминаване. Предлага се към нея да се добави и пешеходен светофар или друго съоръжение тип надлез.

Жалбата е разпределена за разглеждане от постоянните комисии по правни въпроси, транспорт и морско дело, устройство на територията и обществен ред и безопасност на движението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама