Две деца от Добрич са номинирани за награди от фондация „Енчо Керязов“

07:33, 25 фев 17 25 627 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, на специална церемония в зала „Арена Армеец“ – София Фондация „Енчо Керязов“ ще награди Момчил Златков Петков – ОУ „Христо Ботев“-гр. Добрич, 5б клас и  Панайот Стефанов Димитров – Спортно училище „Георги Стойков Раковски”-гр. Добрич, 11 клас. Шестото издание за наградите на Фондация „Енчо Керязов“ отличава Момчил и Панайот, заедно с други деца от страната, като едни от най-успешните талантливи деца на България в категориите Изкуство, Образование, Спорт. Отличие ще бъде присъдено и на деца в неравностойно положение, които с достойнство защитават невероятните възможности на човешкия дух, воля и упоритост.

Благотворителната фондация е учредена от Енчо Керязов, който е убеден, че успелият човек трябва да върне на обществото онова, което е получил. Затова и основната мисия на Фондацията е да насърчава и стимулира млади таланти в развитието на техния потенциал.

Целта на организацията е да открива и подпомага талантливи деца и младежи в усилията и стремежа им да развиват своите заложби и потенциал в сферата на културата и спорта, науката и технологиите, здравословният начин на живот и екологията, да стимулира както материално, така и морално творческите търсения на млади дарования с успешни изяви и престижни награди от конкурси, фестивали, олимпиади и състезания в избраните от тях области.

Момчил и Панайот са финалисти в категория „Спорт“ на фондация „Енчо Керазов“.

Момчил Петков е двукратен държавен шампион по класически шахмат за деца до 12 години. Той е и шампион на Европейския съюз, като на състезанието в Австрия е с максимален резултат девет от девет възможни точки. На световното индивидуално училищно първенство в Сочи (Русия) става трети, но с еднакъв брой точки с класираните на първо и второ място.

Номиниран от фондация „Енчо Керязов“ за постижения в областта на спорта е и състезателят по борба на Спортен клуб „Добруджански край“ Панайот Димитров. Негов треньор е Петър Петров, преподавател по борба в спортното училище в град Добрич „Георги Стойков Раковски“.

Победителите в трите категории – „Спорт“, „Образование“ и „Изкуство“ ще бъдат обявени по време на спектакъла „Нощ на звездит“ днес в зала „Арена Армеец“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама