Кметът Георги Икономов проведе среща с посланика на Китайската народна република Джан Хайджоу

07:35, 25 фев 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Знаех за Банско още преди пристигането ми в България. Банско е най-доброто място за зимни спортове. През 2022 година Пекин е домакин на зимната олимпиада и града се подготвя за голямото събитие", изтъкна посланикът.

"С домакинството на зимната олимпиада, китайското правителство работи активно за повишаването на интереса на своите граждани към зимните спортове, както и повишаване на спортното майсторство, като от Китай обещават дотогава да има 300 милиона китайци, които желаят да практикуват белите спортове", каза китайският дипломат.

От своя страна кметът Георги Икономов запозна госта с традициите на Банско в ски туризма и за опита в подготовката на спортни състезания, за което вече получи титлата Европейски град на спорта за 2017 година.

"Банско разполага с прекрасни условия за провеждане на тренировъчни лагери по ски-алпийски дисциплини, ски бягане и биатлон", заяви Икономов.  

Той обеща, че ще предоставя информация за бъдещи състезания, които ще се провеждат в Банско, за да могат китайски скиори да бъдат включени като състезатели и да трупат ценен опит.

"Банско има сериозен потенциал за развитие на съвместни отношения в областта на туризма. За далечни от нас дестинации като Китай, те могат да се развиват основно в две посоки – като индивидуални или групови ски ваканции или като част от един по-голям Балкански тур", изтъкна кметът на Банско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама