България с 12 медала от турнира "Странджа“

08:14, 25 фев 17 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 17-те наши състезатели във вчерашните 1/4-финали, само петима не успяха да продължат напред. Това съобщиха от БГНЕС.

В последните мачове от вечерната сесия победи постигнаха Кристиян Димитров (91 кг), Габриела Димитрова и Златислава Чуканова при 51-килограмовите жени и Деница Елисеева в категория до 60 кг. В първия мач от сесията успех постигна и Даниел Асенов (52). Кристиян Димитров направи страхотен трети рунд в мача си срещу китаеца Кай Фен Ю, с който измъкна победата с 3:2 съдийски гласа с преференция. Преди него обаче Благой Найденов загуби срещата си с Денис Кауфер от Швеция с 1:4 и отпадна.

При жените единствено Венелина Поптолева (51) не успя да стигне до успеха, макар да изигра много добър мач срещу Роберта Мостарда (Ит). Съдиите предпочетоха италианката с 3:2 гласа и лишиха нашите от изцяло български полуфинал в категорията. При победа Поптолева щеше да излезе срещу Димитрова и така страната ни да има сигурна финалистка при 51-килограмовите. Чуканова пък отново показа борбения си дух и надигра с 4:1 коравата индийка Ванлал Дуати. Деница Елисеева излезе последна на ринга и записа рутинна победа с 5:0 над чехкинята Катерина Хумлова.

Полуфиналите са днес, като ще се играят на един ринг в зала „София“ в две сесии от 14:30 и от 18:30 часа. Билетите за целия ден са по 10 лева и могат да се закупят на място от Тикетпортал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама