НП "Рила" с награди за медии, огнеборци и ученици

08:38, 25 фев 17 25 364 Шрифт:
Автор:

Четвъртият Национален ученически конкурс за есе, стихотворение и разказ, рисунка и фотография "Национален парк „Рила – познат и непознат" бе обявен по време на тържеството снощи.

Човешкият живот е твърде кратък, а природното ни богатство трябва да бъде опазено за идните поколения, затова надеждата ни е в младите хора", заяви на тържеството директорът на Националния парк Красимир Андонов.

Заместник-министърът в министерството на околната среда и водите Ренета Колева, прочете приветствен адрес към присъстващите от името на министър Ирина Костова и пожела на служителите на парка здраве и много успехи при реализацията на бъдещите проекти.

Със статуетки и почетни грамоти директорът Красимир Андонов награди журналисти, партньори и хора с принос за развитието на Националния парк.

В категорията „Държавни институции“ със статуетки и почетни грамоти бяха отличени МОСВ, дирекция „Национална служба за защита на природата“ в министерството, Регионалното управление на образованието в Благоевград, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и община Благоевград. 

Сред отличените са още Регионалният исторически музей в Благоевград, Институтът по биоразнообразие и екосистемни изследвания, Югозападният университет и студенти от Лесотехническия университет. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама