Съдът оправда адвокат за измама

09:35, 25 фев 17 25 1017 Шрифт:
Автор:

Окръжен съд Хасково оправда адвокат Елена Милева, която бе обвинена от прокуратурата за подкуп и търговия с влияние. Според обвинението защитничката поискала 300 лв от свой клиент на 3 септември 2011 г. Парите били, за да ги даде на прокурор и така да упражни влияние при вземане на решение. Клиентът на Милева искал да си получи автомобила, който бил задържан на границата, защото се издирвал в Унгария.

Съдия Тодор Хаджиев от Окръжен съд Хасково оправда Елена Милева и по второто обвинение. Според прокуратурата, Милева искала 3 000 лв., за да оправи нещата и да свали автомобила от издирване.  

По разследването бяха използвани специални разузнавателни средства. Първоначално досъдебното производство се водеше срещу неизвестен извършител. По-късно обект на разследващите бе приятеля на Елена Милева – бившият районен прокурор на Свиленград Маргарит Камбуров, който сега по непотвърдена информация е кандидат за депутат за 44-то Народно събрание.

От столицата обаче поискаха държавното обвинение да се съсредоточи към адвокат Елена Милева и така тя се озова на подсъдимата скамейка.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Пловдив в 15.дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама