СНЦ „Одисея” ще бъде удостоена с почетния знак за принос към развитието на социалните услуги в община Разград

10:23, 25 фев 17 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всяка година, третият вторник на март се отбелязва по цял свят като Ден на социалната дейност и на социалния работник. Световният ден е определен от ООН и е част от Седмицата на действие, свързана със социалната дейност. В този ден, община Разград връчва наградата „Почетен знак за принос към развитието на социалните услуги в Община Разград”. С отличието се удостояват ръководители, социални експерти, работодатели, институции, неправителствени организации, организации доставчици на социални услуги и други лица, които имат значителен принос за развитието на социалните услуги.

Предложението е тази година наградата да бъде връчена на сдружението с нестопанска цел „Одисея” с председател Силвия  Вълева. Докладната записка предстои да бъде обсъдена и гласувана на предстоящото заседание на Общинския съвет.

СНЦ „Одисея”  е създадено като български партньор на сдружение  „Света Филомена“ – Германия. Пета поредна година сдружението организира серия от благотворителни инициативи  и кампании за уязвими групи лица,  деца и семейства от община Разград. С негова подкрепа е въведена като ежегодна традиция доставката от Германия на дрехи, медицински изделия, помощни технически средства, хранителни продукти, легла, постелъчен инвентар и др.  Даренията достигат до всички социални и здравни  услуги, както и до семейства в нужда от Община Разград.  Стойността на материалните дарения надхвърля петстотин хиляди лева, а на паричните - осем хиляди и петстотин лева. 

С подкрепата на СНЦ „Одисея” ежегодно до стотици семейства в риск от региона, пристигат коледни пакети и семейни подаръци  подготвени доброволно  от немски семейства под мотото „Любов към ближния по Коледа“ .

Сдружението посредничи безработни младежи от Разград да придобият квалификация и опит по системата на дуалното образование, като в същото време е осигурена възможност за работа в социални услуги във Федерална Република Германия.

 Първият носител на наградата "Почетен знак за принос към развитието на социалните услуги в община Разград" бе Полина Иванова. 25-годишната разградчанка бе удостоена с приза заради цялостната й дейност и многобройните й благотворителни, социални и граждански инициативи в подкрепа на социално слаби хора, многодетни майки, деца в риск и хора в неравностойно положение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама