15 професори по право искат санкции срещу съветник на Тръмп

11:41, 25 фев 17 / Свят 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Не подадохме лесно тази жалба", се казва в писмото, написано по-рано тази седмица от професори по правна етика от такива престижни университети като „Йейл“, „Джорджтаун“, „Фордам“ и „Дюк. "Вярваме, че в един момент, г-жа Конуей ще разбере етичните си отговорности като адвокат. Но в момента тя се държи по начин, който позори юридическата професия." Това съобщиха от БГНЕС.

Конуей е завършила правния факултет в университета „Джордж Вашингтон“. Тя е била приета в колегията на Вашингтон, окръг Колумбия през 1995 г., но в момента това й членство е блокирано за неплащане на членски внос.

В писмото са посочени лъжите на Конуей, включително и тези за несъществуващо "убийство в Боулинг Грийн“, за да оправдае забраната на Доналд Тръмп срещу туристи от седем предимно мюсюлмански страни. Не само не е имало клане, но "г-жа Конуей знаеше, че няма клане", отбелязва писмото..

Жалбата също укорява шумното рекламиране от страна на конуей на "алтернативни факти" - които изобщо „не са факти; те са лъжи ".

Накрая шумните хвалби за продукти, продавани от Иванка Тръмп, по националната телевизия на Конуей са "ясно нарушение на етичните правила на правителството, които адвокат и член на колегията трябва непременно да знае", твърди се в документа.

В жалбата се прави заключението, че Конуей има "поведение, ясно нарушаващо моралните правила, които регулират професионалния й статус,и плаче за санкциониране".

Не е имало незабавен отговор от Белия дом, пише в. „Хъфингтън пост“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама