Подпомагат с храни 5600 варненци

11:43, 25 фев 17 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От понеделник във Варна започва раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Право на помощи имат 5600 варненци, съобщиха от областния съвет на БЧК.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон, право на хранително подпомагане имат и майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година, лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас, лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства, както и инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства.

Пакетите, които ще получат хората, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, съдържат 10 вида храни. Всеки е на стойност 67,19 лв. и съдържа 10 кг брашно, 6 кг ориз, 3,5 кг макаронени изделия, 1,25 кг картофено пюре, 2,4 кг гювеч, 1,6 кг компот, 2 кг конфитюр, 1,8 кг месни консерви, 8 кг захар и 2 кг вафли.

Помощите ще се раздават до 20 март на четири временни пункта във Варна, които ще работят в делнични дни от 8,30 до 12,30 ч. Адресът на пункта в кв. „Аспарухово“ е ул. „Кишинев“ 15, в кв. „Владислав Варненчик“ - на пазарчето срещу районната администрация, в помещение на сдружение „Варненец“, в кв. „Чайка“ - пенсионерският клуб в бл. 67. Живеещите в районите „Одесос“ и „Младост“ ще получават храните в пункта в кв. „Победа“, ул. „Самарско знаме“ 1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама