Театър 199 призовава свидетели на своята „Съдебна грешка“

13:33, 25 фев 17 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от 19:30 часа на сцената на театър 199 Валентин Ганев представя представлението „Съдебна грешка“.

Както е известно, Testis unus testis nullus, или един свидетел, пък бил той и централен, не е свидетел, т.е. трябва ни най-малко обичайния брой - двама. За това призовавам 199 свидетели на случаен принцип да освидетелстват изненадания свидетел по време на зрелищен процес, който ще се проведе в уютното мазе наречено театър.“ – казва за своята постановка режисьорът и допълва:

„Желаещите могат да представят свидетелство за съдимост пред ръководството и да внесат съдебна такса на касата на ул. „Раковска“ срещу което ще получат нужната ценна книга, осигуряваща им достъп в залата. Ако лековерните свидетели не открият това което търсят, могат да потърсят справедливост, както и възстановяване на сумата и претърпените морални щети, където и от когото намерят за добре.“

Ако изпитвате непоносимост към несправедливостта и смятате и смятате, че можете да я уловите и имате смелостта да свидетелствате срещу нея, то пиесата по текст на Джон Мортимър ще ви даде възможността да го проверите. Дайте и само 90 минути от съботната си вечер и може да се окажете твърде изненадани, а може би не. Ще го разберете обаче, едва когато излезете от съдебната театрална зала, чули окончателна присъда, произнесена от актьорите Теодор Елмазов и Пламен Пеев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама