Психолози започват работа със съучениците и близките на починалото 11-годишно момиче

13:49, 25 фев 17 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Психолози от националната мобилна група към Министерството на образованието и науката (МОН) започват работа в училището в понеделник сутринта. Те ще осигурят подкрепа на децата в групови и индивидуални разговори. На специална среща с педагогическия персонал експертите ще дадат насоки за наблюдаване и справяне с посттравматичния стрес сред учениците през следващите дни. Това съобщават от пресцентъра на МОН.

От министерството допълват още, че психолозите имат готовност да окажат помощ на родителите на починалото дете, както и да работят с момчето, замесено в инцидента, ако има такова желание от страна на неговото семейство. Към психолозите ще се присъединят и експерти от РУО. Ролята на последните ще бъде да изяснят всички детайли, свързани с протичането на вчерашния учебен ден, през който се е случил инцидента. В зависимост от това какво ще покаже проверката, от ведомството уточняват, че може да се наложи и допълнителна такава, свързана  с дейностите в учебното задени по механизма за противодействие на училищния тормоз между децата и учениците.

Във вторник пък предстои среща на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков с ръководството на Националното сдружение на общините в България. По време на нея ще се търсят общи решение за подобряване на охраната и видеонаблюдението, както и за осигуряването на ефективна медицинска помощ на територията на учебните заведения.

В заключение, от МОН съобщават, че все още очакват заключението на съдебно-медицинската експертиза, която ще посочи конкретната причина за смъртта на детето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама