Целта пред Коалиция „Нова република” е да бъде първа политическа сила в община Разград

14:16, 25 фев 17 25 695 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 „Нoвa Рeпyбликa“ щe yчacтвa нa пpecтoящитe избopи c лиcтa oт осем кaндидaти зa нapoдни пpeдcтaвитeли в Разградски избирателен район. В листата са хора, които излъчват енергия,всички те са с десни убеждения и силно изразена гражданска позиция, бе oбявено при представянето на всеки един от кандидат-депутатите.

Вoдaч щe e Методи Андреев - бивш председател на Комисията по досиетата, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия, народен представител в 38-то и 43-то Народно събрание. Втopи e aдвoкaт Жоро Чобанов, а трета – директорката на ОУ „И.С.Тургенев” Милена Орешкова, която е втори мандат в Общинския съвет в Разград. Четвърти и пети в лиcтaтa ca Юлия Матева – от 2007 година работи като експерт по европейско финансиране и Мария Коларова, която от 17 години развива собствен бизнес. Следващият в кандидат-депутатската листа е предприемачът Мирослав Грънчаров. Седми е кметът на Каменово Светлан Бонев. На осма позиция е Ивайло Кирилов – на 28 години, управител е на фирма „Кирилов и Сие”.

Водачът на листата Методи Андреев заяви, че предизвикателството, което представят предстоящите избори за народни представители е уникално. „България е една от държавите, които останаха на опашката в Европа, а влязохме с толкова надежди и ентусиазъм”, коментира той. По думите му това е, защото в България е бил изграден съвършен олигархично-мафиотски модел и през всичките тези години демокрацията е била умишлено потъпквана. Андреев подчерта, че в една държава, за да има демокрация са необходими четири неща. Първото изискване е да има действаща съдебна система, което по думите на Методи Андреев е най-слабото място на българската демокрация. Това според него е факт, който тормози честните български граждани. „Истинската битка в България вече не е просто да бъдем европейци, а да бъдем свободни граждани на Европейския съюз с действаща свободна, справедлива съдебна систама”, заяви той.  На второ място според него, за да има действаща демокрация в една държава е необходима свободна, обективна и независима преса, а на трето място постави действащата пазарна икономика. Според него в България вече няколко мандата управляващите работят за корпоративни-олигархични интереси, средният и дребният бизнес непрекъснато е мачкан и е обект на незаслужено потъпкване от страна на държавата. Като четвърто важно нещо водачът на листата в Разград определи свободните и честни избори.

„Дошло е времето, ние гражданите на България да вземем нещата в свои ръце и да кажем всичко, което таим в душите си, защото корупцията се превърна в най-сериозната заплаха за националната ни сигурност”, отбеляза Андреев.

Той подчерта, че двете основни политически сили, които се очаква да получат най-много мандати в следващия парламент – ГЕРБ и БСП, вероятно няма да се коалират, за да управляват заедно, но по думите му ще продължат да работят заедно в тематични коалиции. Като такива той посочи проекта АЕЦ “Белене“, националната сигурност откъм границата по Черно море и обществените поръчки. „Този олигархично-мафиотски модел е успял да създаде политическо представителство, което е стабилно и се възпроизвежда, нашата цел е да атакуваме това статукво, това политическо представителство“, отбеляза Андреев.

Той цитира нобеловия лауреат по икономика Милтън Фридмън, като обяви, че бившият премиер Борисов, без да е чел Фридмън, е практик на неговите думи „Корупцията е средството на държавата за скрито регулиране на пазара“. „Дошло е време да покажем, че не искаме да живее в корупция и монополи, бъдете активни и се борете за правата си”, призова гражданите на Разград Методи Андреев.

Бизнесменът Никола Николов подчерта, че в Разград няма обществена поръчка над 1 000 000 лева, която да се изпълнява от разградска фирма,  всички те са спечелени само от външни фирми. Той коментира, че това е една въртележка, която е още от първото правителство на ГЕРБ, а във второто се е разраснала още повече. По думите му очевидно двигател на пазара е не пазарния механизъм, а близостта до властта.

 Никола Николов също призова гражданите да бъдат активни, като заяви, че целта пред „Нова република” е да бъде първа политическа сила в община Разград. 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама