145 зрелостници се явиха на пробна матура за прием в Техническия университет в Габрово

16:49, 25 фев 17 25 518 Шрифт:
Автор:

В Професиналната гимназия  по механоелектротехника /ПГМЕТ/ в Плевен днес се проведе пробен държавен зрелостен изпит по български език и литература, организиран от Габроввския технически университет. 145 зрелостници от различни професионални гимназии и средни училища в Плевен и региона решаваха тест, съдържащ 41 задачи.

Въпросите от затворен и отворен тип бяха разделени в три модула, като първият и вторият модул бяха с продължителност от по един астрономически час, а за третия модул -интерпретативно съчинение или есе,  бяха определени два астрономически часа.

Резултатите  ще бъдат публикувани на официалната фейсбук страница и на сайта на ПГМЕТ  до 12 март. Те ще  послужат като вход за всички специалности по приема на студенти тази година в Техническия университет в Габрово.

Представителят на висшето училище доц. Генади Цветанов  изрази задоволство от оптималната организация при провеждането на изпита.
Директорът на училището  Росен Хаджиев заяви, че институциите в образованието и институциите в науката е необходимо да бъдат в тясно взаимодействие.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама