Дипломираха се 46 магистър-фармацевти

16:55, 25 фев 17 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На тържествена церемония във Фестивалния и конгресен център 46 магистър-фармацевти от Випуск 2016 на Факултета по фармация къмМедицинския университет във Варна получиха своите дипломи. Отличник на випуска е Мария Колева, която получи парична награда и грамота от ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов, наградата на декана на името на проф. д-р Делчо Желязков, както и парична награда от кмета на Варна Иван Портних. С отличен успех от 5-годишното обучение и държавните изпити завършиха седем студенти. Те бяха удостоени с парична награда от ректора, както и с награди от Българския фармацевтичен съюз.

Младите специалисти положиха клетвата на фармацевта, повтаряйки словата след декана на факултета проф. Диана Иванова. С наградата „Проф. д-р Делчо Желязков" – основоположник на преподаването по фармакология в България, бе отличен проф. Илко Гетов, председател на БФС, за активно съдействие в развитието и промотирането на Факултета по фармация.

Музикален поздрав към абсолвентите и техните родители отправиха танцовите лауреати от детския фолклорен ансамбъл „Българче"с ръководител Ирена Станева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама