Мечокът Костадин от зоопарка в Добрич се събуди

17:22, 25 фев 17 / Любопитно 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мечокът Костадин от зоопарка в Добрич се събуди от зимния си сън, съобщи директорът на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова. Тя припомни, че той за първи път изпада в летаргия, откакто е в Добрич.

Все още не е започнал да се храни. Предстои да започне захранването му. Засега това ще става с плодове и зеленчуци – ябълки, портокали, моркови, както и с хляб. Месо ще започне да яде след около два месеца.  

Мечката Берна продължава своя сън. Очаква се тя да излезе от летаргията през следващата седмица. Ръководството на зоопарка се надява да има възможност да я зарадва с нейната любима храна - резене.

Мецаната Берна пристигна в Центъра за защита на природата и животните в Добрич през юни 2013 година. Тя дойде от зоопарка в столицата на Швейцария Берн, откъдето носи и името си.

Костадин пък се озова в Добрич през 2015 г., когато той, заедно с още две мечки от парк Кайлъка, бяха настанени в зоопарка, докато трае ремонтът на тяхното убежище в Плевен.

След близо едногодишно ухажване, миналото лято двете мечки се събраха в общ двор в мечкарника. За тяхната „сватба”, на която единствено Topnovini.bg присъства, пристигнаха и специалисти от Швейцария.

Дали двете кафяви мечки ще имат потомство, тепърва предстои да стане ясно.

Тази година в зоопарка се надяват кенгуруто да зарадва екипа и посетителите  с малки. Вече са родени кози и муфлончета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама