Филми, получили световно признание, са част от „Големите награди“ на 21 „София филм фест“

17:34, 25 фев 17 / Култура 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Любителите на седмото изкуство, вече броят дните до започването на 9-ти на 21-вия „София филм фест“. Организаторите обещават часове с едни от най-добрите филми в света. Малко преди официалното откриване, за да предизвикат още повече интереса ни, те сякаш повдигат леко завесата, представяйки ни част от онова, което предстои да видим. Три са заглавията, които разкриват на този етап.

„Радио мечти” („Radio Dreams”) на Бабак Джалали. За лентата си ,самият режисьор казва:

„Радио мечти” е разказ за един човек в изгнание, който се опитва да донесе своята култура в Сан Франциско чрез музиката и изкуството, но той се сблъсква с реалността на комерсиалното радио.”

„Живял съм и по-добре” на Саболч Хайду печели „Кристален глобус” в Карлови Вари за най-добър филм. Семейна драма, в която реалността и въображението да съжителстват заедно, от което разбира се води до поредица от сблъсъци, от които предстои да разберем кой печели.

Третото предложение, от организаторите на фестивала, носителят на „Златен лъв” във Венеция „Жената, която си тръгна” на Лав Диас е екранизация по разказа „Бог вижда истината, но скоро няма да я каже” на Лев Толстои. Това е история, разказана през погледа на невинна жена, прекарала 30 години от живота си в затвора.

Дали изборът Ви ще се спре на някое от тези три заглавия, или вече си имате друг фаворит? Побързайте с размишленията, защото „София филм фест“ вече на прага и очаква да му отворите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама