Египет вдига рязко цената на визите за туристи от 1 юли

20:30, 25 фев 17 / Свят 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Решение за повишение на цената на туристическите визи влиза в сила в Египет от 1 юли, съобщи в неделя Министерството на туризма на страната.

Новите визови правила ще започнат да действат „от 1 юли, а не от 1 март”, както стана известно по-рано, се казва в съобщение за медиите, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Министерството на външните работи на Египет публикува предния ден постановление, в което се посочва, че „стойността на еднократна входна виза за туристи се повишава от 25 на 60 щатски долара, а многократната става 70 долара”. Съответните уведомления бяха разпратени до всички гранични пунктове на Египет, но още в неделя сутринта вестник „Ахбар ал Яум” като се позова на свои източници съобщи, че властите са решили да оттеглят решението за повишаване на цената на визите 2,5 пъти.

Новата мярка предизвика рязка негативна реакция на туристическата общност, чиито представители еднозначно заявиха, че „сега е крайно неподходящо време за повишаване на цената на визите, въпреки че това е необходима за страната мярка”, както и че тя „ще доведе до още по-голяма криза в отрасъла”.

За последен път египетските власти повишиха стойността на визите от 15 на 25 щатски долара през 2014 година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама