С 800 хил. лева ще ремонтират НУ „Илия Р. Блъсков” в Шумен

07:00, 26 фев 17 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обществена поръчка на стойност 800 хил. лева без ДДС за ремонт на Начално училище „Илия Р. Блъсков” е обявила Община Шумен. Поръчката е публикувана на сайта на кметството.

Ремонтът включва подмяна на дограма на сутеренно ниво и няколко

прозореца на втория етаж на училището, смяна на на парапети по стълбище, ще бъде направена топлоизолация на външни стени и покрив, обновяване на класни стаи, зали, администрация, коридори и др. Предвидено е преустройство във функционално отношение на сутерена на учебното заведение, ремонт на санитарни възли, а на първия етаж ще се изгради тоалетна за хора в неравностойно положение.

В проекта е заложено още затваряне на стълбище при главния вход с димоуплътнена

врата с антипаник брави, изграждане на рампи за хора в неравностойно положение при главния вход от изток и други три рампи за осигуряване на достъпност към

училищния двор. Монтаж на две платформи за хора в неравностойно положение - вертикална при стълбата на главния вход и стълбищна, обслужваща двете нива на училищния корпус.

Заложена е промяна на вертикалната планировка до училищния вход и

изграждане на подемници за достъп до всички етажи на училищната сграда и рампи за достъп до училищния двор от физкултурния салон, от кабинета на логопед.

Предвижда се ремонт на външните настилки и площадки при входовете към

двора от северната страна, обособяване на кътове за отдих с пейки, поставяне на

кошчета за отпадъци, както и възстановяване на бордюрите по контура на

зелените площи, около дърветата и тротоарите.

Крайният срок за подаване на офертите е 17.30 часа на 30 март. Предложенията ще се отворят в 8.30 часа на 31 март в зала 304 на Община Шумен.

Начално училище „Илия Р. Блъсков” е построено през 1908 г., като първоначално сградата се е състояла от един надземен етаж и сутерен с приблизителна застроена площ около 440 кв.м. През 1965г. започва надстройка с втори етаж на централната част на училището. Оформят се пет класни стаи и други две помещения – учителска стая и

библиотека. Новоизградените тела са разделени от съществуващата стара

сграда с деформационни фуги. През 1986г. започва изграждането на топла връзка към физкултурния салон. През 1987г. се предприема надстрояване на топлата връзка, която понастоящем изпълнява функцията на занималня. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама