Конкурс с награден фонд от 2,5 милиона лева за проекти на АМ "Струма"

13:23, 26 фев 17 25 354 Шрифт:
Автор:

Конкурсът се провежда с присъждане на награди за участниците. Наградният фонд е 2 500 000 лева, обясниха от ОПУ-Благоевград. 

Предложенията на кандидатите, при запазване на тяхната анонимност, ще бъдат разгледани и оценени от експертно жури, номинирано от браншовите организации и академичните среди.

Постъпилите конкурсни проекти ще бъдат оценявани по предварително обявена методика. Комплексната оценка включва икономически и технически показатели. Като икономически е включена проектната стойност на строежа.

По технически показатели най-високо ще бъде оценен проектът, който предлага най-благоприятното техническо, максимално безопасно и устойчиво проектно решение. В оценката са включени технически показатели като общата дължина на участъците с надлъжен наклон по-голям или равен на 4%; общата дължина на тунелите с дължина равна или под 400 м и др.

Геоложкият анализ на терена през който ще премине трасето е изключително важен компонент при подготовката и реализирането на сложен инфраструктурен проект, какъвто е лот 3.2 на АМ „Струма“. Поради това акцент е поставен на броя извършени сондажни изработки в тунелните участъци и в тези с дълбоки изкопи и високи насипи.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама