Министър Рашко Младенов благодари на БНР и "Музикаутор" за постигнатото споразумение

16:54, 26 фев 17 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на културата в служебното правителство Рашко Младенов поздравява БНР и "Музикаутор" за това, че успяха да постигнат споразумение и от 24 февруари 2017 г. в ефира на програмите на националното радио отново да звучи музика от репертоара на Музикалната компания, съобщиха от МК цитирани от БГНЕС.

По покана на министър Младенов двете страни в спора проведоха много срещи, докато успеят да достигнат до сближаване на позициите. Направени са взаимни отстъпки.

„Министерството отлагаше подписването на тарифите и изчакваше, защото всички ние бяхме водени от желанието трудът на българските автори на музикални произведения да бъде достойно заплащан и те да не бъдат ощетявани. Едновременно с това на БНР като обществена медия трябваше да се осигури възможност да продължи да предлага на слушателите си разнообразно съдържание, предназначено за всички групи от широката му аудитория“, изтъкна министър Младенов. Той увери, че Министерството ще следи и ще участва активно и в предстоящите дебати за актуализиране на Закона за авторско право.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама