Студенти от 40 държави представиха национални танци и бит

17:11, 26 фев 17 25 402 Шрифт:
Автор:

"За нас е огромна гордост, че толкова държави са представени в Американския университет. Няма друга толкова космополитна общност не само в България, но и в цяла Югоизточна Европа. Тук имаме преподаватели от 18 страни и студенти от над 40 националности. Всички те живеят много добре, сътрудничат си, учат и се забавляват заедно", каза президентът Страци Кулински, който бе със студентите по време на тържествата.

Празненствата завършиха с кулинарен фестивал. Студентите от АУБГ пренесоха гостите на 3 континента и се погрижиха за тяхното незабравимо преживяване.

В момента в Благоевград учат близо 1000 студенти, около 50 процента от тях са чужденци, като най-много представители има от съседните държави, бившите съветски републики, Щатите и Западна Европа.

"Университетът издава две дипломи – българска и американска. Наскоро успешно преминахме през процес за подновяване на акредитацията в САЩ. Най-голямата атестация за качеството на образованието е, че агенцията, която акредитира „Харвард“, “Масачузетски технологичен институт” и „Бабсън Колидж“, акредитира АУБГ за максималния срок от 10 години. Друга причина хора от цял свят да избират нашия университет е успехът на завършилите студенти. След проучване установихме, че сред завършилите студенти няма безработица. 65 процента от завършващите получават две или повече предложения за работа или писма за продължаване на образованието в престижни университети, още докато са в АУБГ. 20 процента от завършилите печелят повече от 100 000 долара на година", отчете президентът Кулински.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама