Над 3400 безплатни винетки са издадени в Плевенска област за януари

18:25, 26 фев 17 25 359 Шрифт:
Автор:

3417 само за месец януари са отпуснатите безплатни винетки в област Плевен, съобщиха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане”. От там уточниха, че гражданите, получили откази за периода, са едва 12.

Най-много са отпуснатите безплатни винетки в община Плевен – 1570. На второ място е община Левски с 538,  Долна Митрополия с 248, Кнежа – 228.

Право на безплатни пътни стикери имат хора с 50 и над 50 процента намалена работоспособност, както и лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но само докато детето навърши 20 години.

Молбите се подават по постоянен адрес на лицето с увреждане и към него се прилагат копие от експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК, копие от свидетелство за регистрация на лекия автомобил, копие от застрахователна полица за сключена застраховка „Гражданска отговорност” и копие от пълномощно с нотариално заверен подпис в случаите, когато лицето с увреждане не е в състояние само да подаде заявление-декларацията.

Пакетът от всички тези документи се подава в общинските служби на „Социално подпомагане“ по места целогодишно, припомнят от социалната дирекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама