НАТО: Македонският президент да връчи мандат

18:32, 26 фев 17 / Свят 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В специално съобщение за политическата ситуация в западната ни съседка Северноатлантическия пакт призовава държавният глава да връчи мандат за съставяне на кабинет на този, който е събрал необходимите подписи за сформиране на кабинет. Това съобщиха от БГНЕС.

В документа се подчертава, че в страната са били организирани честни и демократични избори на 11-ти декември. "След като имаше един опит за съставяне на кабинет /от страна на Никола Груевски, бел.ред./ в момента има информация, че са събрани необходимите подписи, така както искаше президентът", пише още в съобщението.

"Призоваваме всички страни да се въздръжат от изявления и действия и да вземат решения за доброто на гражданите. НАТО остава привърженик на членството на Македония в пакта съгласно решението от срещата на върха в Букурещ от 2008-ма година, както и от последвалите решения на пакта" по този въпрос,, пише още в съобщението.

БГНЕС припомня, че партията на Али Ахмети ДСИ преди два дни официално оповести решението, че дава подкрепа и подписите на депутатите си на лидера на СДСМ Зоран Заев за съставяне на кабинет. Другите две албански формации Движението "Беса" и Албанският Алианс също обявиха, че ще дадат своите подписи в полза на СДСМ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама