На кръгла маса обсъждат успешните практики и модели за интеграция на ромите

18:42, 26 фев 17 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Събитието ще се проведе в понеделник, 27 февруари, от 9,30 ч. в хотел „Балкан“, съобщиха от правителствената пресслужба.

На форума са поканени Том ван Оорсхот – посланик на Кралство Нидерландия и съпредседател на Посланическата група за ромско включване, Ролан Питон – ръководител на Швейцарския офис за сътрудничество в България, Каре Елтерваг – съветник по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм в посолството на Кралство Норвегия в Букурещ, Сандрин дьо Бьогном – ръководител на екип в Главна дирекция „Заетост“ в Европейската комисия.

Програмата на кръглата маса включва четири панела, в рамките на които ще бъдат очертани постигнатите резултати в процеса на ромска интеграция в сферите на образованието, здравеопазването, вътрешните работи и правосъдието с цел постигане на координация между различните финансови механизми, които действат в България. Опитът и знанията от реализирани проекти ще бъдат представени от неправителствени организации и ресорни институции, изпълняващи проекти в областта на интеграцията на уязвимите групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама