Девня ще отбележи 3 март с историческа възстановка

19:12, 26 фев 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С военноисторическа възстановка Девня ще отбележи националния празник на България 3 март, съобщи кметът на общината Свилен Шитов. Зрелищният спектакъл, който ще се състои на площада в квартал „Девня 1“, ще бъде реализиран от актьори на Национално дружество „Традиция“ – Регионален клуб "46-и пехотен Добрички полк".

Те ще пресъздадат по автентичен начин посрещането на руските войски в село Девне, днес квартал „Девня 1“, което преди 139 години е било едно от най-големите селища в състава на Провадийската околия. Историческата картина, която ще бъде реконструирана, обещава да е не само автентична и зрелищна, но и максимално достоверна, така че публиката на площада да преживее едно своеобразно пътуване във времепространството.

Военноисторическата възстановка в Девня ще започне в 10:30 часа. След нея празничната програма продължава с изпълнения на самодейни състави при девненските читалища. Очаква се на събитието да присъства генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук, когото кметът Свилен Шитов покани лично по време на българо-руския бизнес форум, който се проведе в морската столица преди десетина дни.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама