Измерват костната плътност на преференциални цени в Разград и Исперих

06:45, 03 мар 17 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Асоциация „Жени без остеопороза“ и Регионалната здравна инспекция в Разград организират информационна и скринингова кампания с измерване на костна плътност. Инициативата под наслов „Да се погрижим за здравето и дълголетието на жената” е по повод Международния ден на жената – 8 март, съобщиха от здравното ведомство.

В Разград изследването ще се проведе на 6 март от 9 до 16 часа в кабинет 23 на Регионалната здравна инспекция. Скрининговите измервания са на цена 10 лв. с предварително записване на тел. 084/611 151 или на място в кабинет 307.

Кампанията в Исперих е на следващия ден – 7 март, от 9 до 16 часа, в заседателната зала на общината. Изследването също ще става след предварително записване на тел. 08431/21-78 вътр.116 или на място – ул. „В. Левски“ №70 ет.2 стая №3.

Остеопорозата е заболяване, при което намалява плътността и качеството на костта. Повишен е рискът от счупвания, водещи до инвалидност, влошено качество на живот, а понякога и до фатален край. Лечението е продължително и скъпо. В тази връзка профилактиката е изключително важна, достъпна и много по-евтина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама