Бургаски горски защитават бити колеги от Панагюрище

09:49, 03 мар 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на регионалната дирекция по горите (РДГ) в Бургас се обявиха в защита на техни двама колеги от горското стопанство в Панагюрище, които са пребити миналата събота от седмина души в село Поибрене, област Пазарджик.

Между горските и жители на селото е възникнала свада, като няколко насъбрали се мъже от селото нанесли побой над длъжностните лица. Пострадалите лесничеи са откарани в болница в Панагюрище, като единият е оставен за лечение там. След нападението са задържани седмина мъже от Поибрене на възраст от 21 до 32 години.

В разпространена до медиите декларация служителите на РДГ - Бургас казват, че причина за нападението станала забележка, която служителите направили на мъж от ромската махала, защото изхвърлял с каруца битови отпадъци в насажденията край селото. В писмото се посочва, че след това група роми пресрещнали двамата горски, извадили ги от автомобила им и им нанесли побой.

"Ние, горските инспектори и служители от РДГ - Бургас, чрез това отворено писмо до всички медии и обществото искаме да изразим своя протест срещу упражненото насилие над нашите колеги и настояваме отговорните институции да изяснят всички участници в побоя, като срещу тях да бъдат предприети бързи и адекватни мерки, които са предвидени в такива случаи от Наказателния кодекс", пише в депешата.

Горските добавят, че знаят, че няма как подобни нападения срещу техни колеги да бъдат изцяло предотвратени, "но се надяваме, че всеки един човек без значение етническата му принадлежност, който си позволи да извърши подобен род посегателство, ще бъде наказван с цялата строгост на закона. Добавят, че се надяват, "че ще накараме оторизираните органи да вземат бързи и адекватни мерки срещу системните нарушения в горите".

От РДГ-Бургас изразяват и готовност да подкрепят финансово техните бити колеги и семействата им, ако е необходимо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама