На 3 март д-р Валентин Петров положи първите цветя пред паметника на кап. Колесников

10:42, 03 мар 17 / Политика 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На националния празник 3 март известният шуменски кардиолог  д-р Валентин Петров положи първите цветя пред паметника на героя от Руско-турската война кап. Митрофан  Колесников, издигнат до храма „Свето вознесение“.  В знак на почит д-р Петров се поклони пред обелиска на воина, ранен в боя при русенското село Тръстеник в края на 1877 г. и починал от раните си в плен в Шумен на 27 януари 1878 г.

По-късно днес паметникът на капитан Колесников от 47-и украински пехотен полк беше отрупан с цветя и венци от шуменските граждани.

Д-р Валентин Петров, който е кандидат-депутат от коалиция „БСП за България“ като представител на гражданската квота,  е един от най-изявените лекари в Шумен. Той има над 32 години практика като специалист по вътрешни болести и кардиология и през кабинета му са минали хиляди граждани от целия регион в търсене на квалифицирана здравна помощ.

Моята основна цел е да направим здравеопазването в Шумен изключително балансирано и достъпно за всеки, казва д-р Петров и допълва: Това означава, че трябва да има достатъчно средства за всички здравни заведения в региона и за всеки човек!

Именно амбицията да върне здравеопазването при хората - независимо дали са богати, бедни, работещи или пенсионери, е една от главните причини, поради които д-р Петров прие поканата да се включи в политиката.   Другото основание е дълбоко лично – синът на д-р Валентин Петров също е лекар, но за съжаление на семейството и пациентите, развива изключително успешна кариера в Германия. Трябва да направим Шумен по-добър град, трябва да направим България по-добра държава, за да  задържим децата си тук, убеден е д-р Петров.

Тъй като държи изключително много на профилактиката, известният шуменски лекар ще организира безплатни профилактични прегледи за жени по повод техния празник.  На 7 март, вторник, от 15 до 17 ч. д-р Валентин Петров ще преглежда безплатно пациентки в медицинския център „Елит“ на ул. „П. Волов“ 10 в Шумен. Всяка дама, която иска да бъде прегледана от изявения кардиолог, може да провери здравословното си състояние в навечерието на 8 март. Д-р Петров увери, че при необходимост ще организира и други безплатни профилактични прегледи.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама