В столичния парк "Заимов" ще се извие българско хоро

10:47, 03 мар 17 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българско хоро ще се извие днес в столичния парк "Заимов". Инициативата "Пробуждане с хоро" е по случай 3 март. Идеята е на Единение "Българи за България" и Сдружение "Азбукари".

За доброто настроение ще се погрижат танцов клуб "Витоша", "Тъпани и гайди", "Да танцуваме заедно", фолклорният изпълнител Ана Мария Трайкова и певицата Галияна Арсова.

 За първи път ще бъде изпята песента "Аспарух" от фолклорния изпълнител Веселин Василев. Ще има още много приятни изненади за малки и големи.

"Нека се съберем в родова верига и да разкажем, че българите имаме нужда от Единение. С поведението ни на този ден ще пренесем с отговорност и търпение примера на предците ни, творили единствено за духовно израстване и общочовешка подкрепа. "Българи за България" и Сдружение „Азбукари” отправяме покана към всички българи, където и да се намираме, да излъчим силен положителен импулс, за да покажем на света очарованието на образа ни, будил възхищение дори у враговете ни през хилядолетията. Нека да представим най-ценното ни достойнство, а именно красивото и одухотворено лице на България", се посочва в в поканата на организаторите. 

Всички ентусициасти могат да се включат в инициативата днес от 12 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама