С тържествена церемония в Разград беше честван Националният празник - Трети март

13:09, 03 мар 17 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици жители и гости на Разград се събраха на площад „Възраждане”, за да отбележат Националния празник на България - 3 март. Тържествената церемония започна с издигане на националния флаг от новия почетен гражданин Дулинко Дулев и републиканския шампион по колоездене Мирослав Минчев.

„Дългът, който имаме към падналите жертви е да предаваме на поколенията преклонението, знанията, които имаме за историята ни, да внушаваме на децата и внуците си колко е важно това за нас, за тях, за бъдещето на България”, каза в приветственото си слово кметът д-р Валентин Василев. Защото по думите му, всеки дава пример на идващия след него, защото любовта и уважението към народ, към Родина и към минало стоят в основата на обществото, което градим днес и това облщество помни и никога няма да забрави.

Честването беше съпътствано с концерт на квартет „Светоглас”.

В знак на признателност пред подвига и саможертвата на загиналите за свободата на България венци и цветя пред Мавзолея-костница и Войнишкия паметник положиха кметът д-р Валентин Василев и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, областния управител Манол Кившанов, представители на институции, политически партии, учебни заведения и много граждани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама