Събраха се осем областни управители на Търговище

13:36, 03 мар 17 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областни управители на Търговище, ръководили администрацията от основаването й през 1999 година до днес, се събраха по инициатива на сегашния губернатор Валери Симеонов. Повод за срещата стана  откриването на постоянната изложба „Портрети на областните управители на Област Търговище”, експонирана в сградата на администрацията.

"Идеята е да предпазим от забрава хората, стояли начело на областната администрация в Търговище през различни периоди от нейното развитие. Не на последно място - това е желанието да покажем уважението си към ръководителите на регион Търговище в годините на демократична промяна.”, каза по време на откриването областният управител Валери Симеонов.

Пред колегите си той подчерта „Дистанцията на времето е най-добрият съдник и най-верният показател на значимостта на датата 3 март в нашата история. Тази дата заема специално място в сърцето на всеки един от нас. И днес, опирайки се на приемствеността в държавността, на стремежа на народа ни към по-добър живот, отправяме своя поглед напред.” С тези думи Симеонов подари на гостите специално отпечатано издание, съдържащо кратка информация за областта и за институцията.

„С удовлетворение констатирам онази приемственост при предоставянето на гражданската услуга, на която съм се надявал, тъй като стремежът при полагането на основите на администрацията беше да предоставим по най-добрия възможен начин гражданска услуга на населението.” заяви първият губернатор на Търговище Тончо Димитров.

Областните управители решиха, че ще продължат инициативата и ще превърнат в традиция срещите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама