Град Бяла отбеляза своето Освобождение

14:07, 03 мар 17 25 713 Шрифт:
Автор:

На 2 март в град Бяла бе организиран тържествен митинг-заря по повод 140-та годишнина от Освобождението на град Бяла и 139-та годишнина от Освобождението на България, съобщават организаторите. 

На церемонията присъстваха доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на Област Русе, вицеконсулът на Генералното консулство на Русия в Русе Алим Жаманов, Русенският митрополит Наум, Димитър Славов, кмет на Община Бяла, Мариан Антонов, председател на Общински съвет Бяла, бригаден генерал Пламен Богданов, началник на НВУ „Васил Левски” Велико Търново, Теодор Атанасов, директор на Областната дирекция на МВР Русе, други официални лица, граждани и гости на града.

Слово произнесе Димитър Славов, а приветствени думи отправиха и доц. д-р Стефко Бурджиев, както и вицеконсулът Алим Жаманов.

Областният управител се обърна с думите: „За мен е изключителна чест да Ви поздравя по случай 140-та годишнина от Освобождението на гр. Бяла и 139-та годишнина от Освобождението на България.

Бяла изиграва важна роля в хода на Освободителната война и е вторият освободен град в България. Убеден съм, че посрещате тази годишнина с вълнение и гордост!

В този празничен ден бъдете вдъхновени, изпълнени с позитивизъм и вяра, следвайки примери на националните ни герои, жертвали себе си за да я има свободна и независима България!

В навечерието на 3 март, с чувство на гордост и благоговение да  сведем глави пред героите на тези славни дни и да се поклоним пред тяхното величие!

Позволете ми още веднъж да поднеса сърдечни поздрави на всички Вас, пожелавайки Ви много светли и щастливи дни!“.

 

По традиция бяха положени венци и цветя в знак на преклонение пред хилядите знайни и незнайни герои, загинали за Свободата на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама