Живко Тодоров: Никой политик и никоя партия не са по-големи от България

14:18, 03 мар 17 25 532 Шрифт:
Автор:

За трети пореден път старозагорци и гости на града пренесоха 300- метровия национален флаг по пътя- поклон до мемориала „Бранителите на Стара Загора”.  Над 30 хиляди се включиха в тържественото честване на Националния празник.

„Днес повече от всякога трябва да се замислим върху заветите, които ни оставиха нашите герои:да не се разединяваме, да бъдем обединени, защото нито един политики и нито една партия не са по-големи от българския народ и от България. Затова  трябва да бъдем единни, заедно да се борим срещу проблемите, защото както казва и Левски „За Отечеството работя, байно. Кажи ми ти моите, и аз твоите кривини, па да се поправим и да вървим всички наедно”, каза пред съгражданите си кметът Живко Тодоров на площада пред Общината. Там бе издигнат националния флаг, а химна изпяха Орлин Горанов и актьори от драматичния театър.

Живто Тодоров припомни, че освен на българските герои, символи на националната ни идентичност, трябва да благодарим и на руския народ, чиито войни редом с нашите опълченци са се сражавали за нашата свобода.

 „Историята помни много славни народи, много големи империи. Но, много от тях ги няма днес, а България я има и ще продължи да я има, благодарение на подвига на нашите съотечественици, на нашия народ, на вас, и на бъдещото поколение”, каза още кметът.
 
След това тръгна шествието, традиционно предвождано от участници в прабългарската школа за оцеляване „Багатур”, а след тях вървяха свещеници с peплиĸaтa нa Caмapcĸoтo знaмe.

По трикилометровия път към шествието се присъединяваха много патриоти, а поляната пред мемориала почерня от хора, дошли да отдадат почит на освободителите.

С гърмеж на черешово топче бе посрещнато знамето и издигнато на мемориала.

За подвига на участниците в Руско-турската война говори бригаден генерал Костадин Кузмов, началник на Втора механизирана бригада. Актьорът Ивелин Керанов взриви множеството с емоционалното изпълнение на одата „Опълченците на Шипка”.

Венци и цветя поднесоха представители на институции, партии  и много граждани.

Честванията продължават с концерт на оркестър „Славяни” от 18.00 часа на площада пред Общината, а от 19.00 часа започва заря-проверка с илюминации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама