Десетки се поклониха пред паметника на българо-руската дружба в Търговище

14:21, 03 мар 17 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С молебен за здравето и благоденствието на българския народ започнха празничните прояви за 3-ти март в Търговище. На службата в храм „Св. Иван Рилски”присъстваха областния управител Валери Симеонов, кметът на общината д-р Дарин Димитров, екипите на държавната и местна администрация, както и десетки граждани. 

По-късно на площад „Свобода” кметът, асистиран от знаменосците на Второ Средно училище „Проф. Никола Маринов”, издигна официално националния трибагреник. От центъра на града тръгна шествие към паметника на българо-руската дружба. докато колоната се придвижваше към монумента, 45 ученици направиха флашмоб, като вдигнаха на ръце огромен трибагреник от 3 на 15 метра. Знамето беше развято, като истинска жива вълна, на стълбите към паметника. На фона на патриотични изпълнения на Духовия оркестър, учениците символно изобразиха красотата на разветия от вятъра на свободата национален флаг.

Областният управител Валери Симеонов поздравява гражданите и призовава да засвидетелстваме почит и уважение в името на силна и щастлива българска държава, пожелавайки си мир и ясно бъдеще.  „На този ден, повече от всякога сме горди, че сме потомци на славен и борбен народ, който тачи и не забравя историята си. Нека наследниците ни знаят и пазят спомена за славните и самоотвержени българи, отдали живота си за свободна България” – казва в поздравлението си Валери Симеонов. 

 


Десетки граждани се включиха в традиционния ритуал по поднасяне на венци и цветя на паметника на българо-руската дружба, за да отдадат почит на загиналите за свободата на България.

Тази вечер в 19 часа на площад „Свобода” предстои празнична заря.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама