Обзор осъмна с над 200 български трибагреника за 3-ти март

17:09, 03 мар 17 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За Националния празник на България Обзор осъмна с над 200 български трибагреника, съобщиха от местното Кметство. Оттам обявиха и кампания „Нека помним“.

На централния площад  „Свобода“ в морския град тържествено, под звуците на химна, бе издигнат националният флаг.  Да се преклонят пред героичната саможертва на българските опълченци, отдали здравето и живота си за свободата, тук дойдоха десетки граждани на Обзор. В празничното си слово кметът Христо Янев ги призова да възпитават у децата любов към родината, да ги научат да бъдат горди от това, че са българи, да изградят достойна и свободна България, за каквато за дали живота си героите.

Деца от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ОДЗ „Обзорче“, ТФ „Денс енджълс“, ГСГП „Блян“, юношески  и младежки танцови състави към  НЧ „Изгрев 1927” изнесоха тържествена  програма. Учениците представиха сценка, пресъздаваща откъс от „Апостолът в премеждия“ от Иван Вазов.

В Обзор честването  на Освобождението на България започна ден по-рано.  В навечерието на Националния празник  в многофункционалната зала на града деца представиха  театралната постановка „Нека помним” по Иван Вазов. Емоционалната игра на малчуганите докосна сърцата и душите на публиката и се превърна в послание за патриотизъм и родова памет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама